BIKAN
 

Resor med mervärde  -  Upplevelser för alla

Upplevelseresor - Start  

Pollicy

Vi vill skapa resor med mervärde och upplevelser för alla. Därför är de flesta av våra resor byggda på en eller flera aktiviteter. Samtidigt skall ju en semester vara en semester - tid för avkoppling och återhämtning. Det finns därför aldrig några tvång att vara aktiv på våra resor. Du väljer själv vad du vill delta i, på vilken nivå och hur mycket du vill vara med.

Våra bussresor skall vara snabba och bekväma. Att åka buss till Alperna tar ett antal timmar. Med en beprövad tidplan och färdväg i kombination med direktbussar försöker vi göra resan så kort och "effektiv" som möjligt. Samtidigt jobbar vi aktivt med våra bussbolag för att bussarna skall vara bekväma att både sitta i och sova i och med tillräckligt benutrymme för en lång resa.

Vi vill ha nöjda resenärer. Därför har våra resor konkurrenskraftiga priser och hög servicenivå. Vi lyssnar på våra resenärer och utvecklas efter deras önskemål. Vi arbetar med erfarna och entusiastiska reseledare/guider som verkligen kan de aktiviteter som erbjuds under resan.

Du som resenär skall känna dig trygg när du bokar en resa med oss. BIKAN AB etablerades 1985 och började med reseverksamhet 2004. Vi arbetar seriöst och följer Konsumentverkets och Kammarkollegiets rekommendationer och anvisningar. Vi har säkerhet enligt resegarantilagen och  erforderliga ansvarsförsäkringar. Med oss reser du tryggt!

 

 

Skidresor

Vandringsresor
Cykelresor
 
Vinresor
 
 
 
Kontakta oss med e-mail
 
 

Resevillkor

Vi tillämpar allmänna resevillkor enligt överenskommelse mellan resebranschen och konsumentverket, se Konsumentverkets hemsida under ämnesområde ”Resor”, dock med något annorlunda avbeställningskostnader, se nedan. Fullständiga villkor översändes vid begäran.

Teknisk researrangör är BIKAN AB, Box 92, 459 22  LJUNGSKILE.
Resegaranti är ställd till Kammarkollegiet enligt resegarantilagen.

 

   

Rabatt

Infrö säsongen 2017/18 ändrar vi vårt system med rabatter. Vi tillämpar nu en boka tidigt rabatt på 300 kr/person vid bokning senast sista augusti. Därutöver kommer vi att göra riktade erbjudanden till tidigare resenärer.

    Betalningsvillkor och betalning
Anmälningsavgift om 1 000 kr/person ska betalas inom 10 dagar efter bokning för att bokningen ska gälla, för vissa resor ska betalning ske vid bokning. För resor som inkluderar flyg kan anmälningsavgiften vara högre. Slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar före avresa. Om resan bokas senare är 30 dagar före resan skall hela resans pris betalas omgående.

Alla betalning görs till BIKAN AB, med överföring till Handelsbanken, konto 1160 385 934 602
alt 6846 385 934 602 beroende på vilken bank ni har.

Angivna priser för 2018 är baserade på köpkursen 1 € = 9,50 SEK, bränsle- och färjepriser i kostnadsnivå maj 2017. De kan komma att justeras om valutakurser eller priser förändras. Sådan justering görs antingen på slutfakturan eller på separat faktura och då i enlighet med riktlinjerna för paketresor (se länkarna längst ned). Vi erbjuder prisgaranti mot en högre bokningsavgift för de som så önskar.

  Inställd gruppresa
Researrangören förbehåller sig rätten att ställa in gruppresor med buss om färre än 30 resenärer bokat senast 30 dagar före avresa och för gruppresor med flyg om färre än 10 resenärer bokat senast 60 dagar före avresa. För vissa resor gäller ibland andra miniminivåer, detta beskrivs under respektive resa.

Vid inställd resa återbetalas hela det inbetalda beloppet, inklusive eventuell avgift för avbeställningsskydd.

 

 

Avbeställning
Avbokningskostnader (utan avbeställningsskydd) vid avbeställning senast:
 

       skidresa senast 31 augusti       öppet köp = ingen kostnad


      senast 31 dagar före avresa    5 % av resans pris
                                               plus ev kostnad för icke ombokningsbara flygbiljetter

      30‑15 dagar före avresa        15 % av resans pris, dock min bokningsavgift
                                               plus ev kostnad för icke ombokningsbara flygbiljetter

      14‑8 dagar före avresa          75 % av resans pris, dock min bokningsavgift
                                               plus ev kostnad för icke ombokningsbara flygbiljetter

      Inom en vecka före avresa     Hela resans pris

Anledningen till att vi måste ha skärpta villkor i förhållande till de allmänna resevillkoren är att vi förskottsbetalar hotellen och att vi för de flesta resor måste slutbetala allt veckan innan avresa.

 

 

Avbeställningsskydd
Kostnaden för avbeställningsskydd är 150 kr/person. Om avbeställningsskydd betalats i samband med bokningsavgiften gäller att vid avbokning tidigare är 30 dagar före avresa samt vid avbokning före resans början p g a sjukdom (läkarintyg krävs) får ni pengarna tillbaka, undantaget kostnaden för avbeställningsskyddet och icke ombokningsbara flygbiljetter samt en expeditionsavgift på 250 kr per resenär. För avbokningsskydd som betalas senare gäller skyddet endast vid avbokning på grund av sjukdom.

OBS! Vårt avbeställningsskydd gäller bara avbokning. Det är ingen reseförsäkring och ger dig inget skydd under resan.

För vinterresor till Schladming ingår även snögaranti. Då gäller att med avbeställningsskydd får du pengarna tillbaka om det inte finns snö och öppna backar på alla fyra bergen i systemet på samma villkor som vid sjukdom.

 

 

Pass & Visum
Giltigt pass erfordras på många av våra resor! Vi tar inget ansvar för resenärer som inta har pass (eller annan godkänd ID handling inom Schengenområdet) med sig. Beställ pass i god tid om ni inte redan har.

För svenska medborgare behövs normalt inte visum. För icke svenska medborgare kan visum krävas. Kontakta konsulat eller ambassad för det aktuella landet. Resenärer som inte är Svenska medborgare skall anmäla detta vid bokning.

 

 

Sjukvård
Vi rekommenderar starkt att ta med det Europeiska sjukförsäkringskortet för alla resenärer, annars kan sjukdom eller skada bli mycket dyrt. Kortet beställs gratis från försäkringskassan (klicka här för länk). Vid resor utanför EU (t ex Norra Cypern) gäller inte detta kort, då måste ni ha en reseförsäkring som täcker sjukdom och skada/olycksfall.

Kolla även ditt reseförsäkringsskydd. Bra att ha telefonnummer till internationell larmcentral med sig om något skulle hända. Då kan man få besked och hjälp direkt på plats.

Blir man skadad kan man hamna i en situation där man behöver lägga ut en hel del pengar. Tänk därför på att ha kreditkort med dig under dagsutflykterna och – om du behöver betala, kräva specificerat kvitto.

 

    

Vill du veta mer om allmänna resevillkor
På  Konsumentverkets hemsida under ämnesområde ”Resor” kan du hitta information om de lagar, regler och överenskommelser som gäller för den här typen av resor.

Du kan även titta på:

www.kammarkollegiet.se       och         www.konsumentbankbyran.se